Gratis online Workshop Mindfulness voor beginners

Mindfulness is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden, op het werk – let maar eens op hoe vaak we op routine draaien terwijl de denkgeest bezig is met iets anders, met verleden en toekomst. 

Toch kennen we ook allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn een en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment.

De huidige ervaring Mindfulness betekent simpelweg: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’. Uit deze woorden spreekt openheid. Aandachtigheid richt zich vooral op opmerken.

Intenser leven Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger.

Bewuste keuzes Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

Diepere relaties Ook ga je bewuster omgaan met je relaties.  Je gaat makkelijker signalen kunnen oppikken van je geliefden, van vrienden en collega´s, je gaat er meer voor hen kunnen zijn.  Je relaties gaan er alleen maar beter op worden.

Bewuster omgaan met je lichaam Door afstand te nemen van je hersenspinsels, ga je meer aandacht schenken aan je lichaam waardoor je beter in contact komt te staan met je lichaam, je lichaam beter leert kennen en daardoor ook beter signalen van je lichaam kan oppikken.

Betere prestaties Net zoals een filharmonisch orkest de instrumenten afstemt voor ze beginnen spelen, ga je door mindfulness toe te passen jouw werkinstrument (lees : body & mind) leren afstemmen om zo tot betere prestaties te komen.  Mindfulness verhoogt de effectiviteit van alles wat je doet.

Meer veerkracht Door meditatie en mindfulness toe te passen ga je beter kunnen omgaan met de uitdagingen van elke dag en de dagdagelijkse ervaringen, ga je meer uit het leven kunnen halen.

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen.

Mindfulness komt in momenten. We hoeven er niet voortdurend mee bezig te zijn. Zo nu en dan even contact maken met het hier en nu werpt al een ander een ander licht op je dag.

Schrijf je in voor de gratis workshop en ontvang praktische tips en oefeningen. Klik hier of meld je aan via het contactformulier.

2 Replies to “Gratis online Workshop Mindfulness voor beginners”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *