Wat bij verdriet?

Verdriet is een emotie die ervoor zorgt dat je je ongelukkig voelt.

Zoals bij elke emotie, kan de mate van verdriet verschillen.  Zowel de intensiteit als de tijdsduur kunnen in dezelfde situatie verschillen van persoon tot persoon, en zijn afhankelijk van de situatie die het verdriet opwekt.

Soms hoor je wel eens zeggen bij bijvoorbeeld het verlies van een geliefde, ‘ben je nou nog steeds verdrietig?  Het is al een jaar geleden zeg!’ Wat voor jou geldt, geldt daarom niet voor iemand anders.  Het proces van het verwerken van een verlies verloopt voor iedereen anders en duurt voor de ene wat langer dan voor de andere.  Laat dus dergelijke opmerkingen je niet nog meer uit je lood slaan.

Familie en vrienden kunnen na een bepaalde tijd wat ongeduldig lijken te worden als hun goedbedoelde pogingen om je te helpen niets lijken uit te halen, gewoon omdat verdriet soms veel tijd nodig heeft om te verwerken.  Laat je ook hierdoor niet uit je lood slaan.  Neem je tijd om je verdriet een plaats te geven en om te helen.

Maar als je het gevoel hebt alsof deze gemoedstoestand nooit meer voorbij zal gaan en een depressie op de loer ligt; als je er zelf niet uitgeraakt en wanhopig wordt; dan is het tijd om hulp te zoeken.  Coaching kan je leren hoe met deze gevoelens om te gaan zodat het licht aan het eind van de tunnel weer zichtbaar wordt.

Blijf er niet mee zitten!  Neem contact voor een kennismakend gesprek of voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *