Op professioneel vlak

Coaching op professioneel vlak omvat een waaier aan thema´s.

We denken dan onder andere aan carrière coaching, waar we samen aan de slag gaan om jouw professionele doelen te bereiken.

Maar ook time-management, stress-management, communicatietraining, assertiviteitstraining, het in balans brengen van privé en werk…. zijn thema´s die onder deze noemer vallen.

Of misschien wil je gewoon weten wat jouw sterke punten en talenten zijn of wil je graag nieuwe vaardigheden ontwikkelen.  Personal coaching kan je hiermee helpen.

Personal coaching biedt vele voordelen:

  • Het is een intensieve manier van trainen, waardoor het resultaat vrijwel direct merkbaar is, afhankelijk van de beoogde doelstelling
  • Afhankelijk van je wensen en de beoogde resultaten kan de coach inspelen op specifieke behoeften
  • Het heeft een optimale prijs/kwaliteit verhouding door het hoge rendement.

Belangrijk in deze vorm van coaching is inzicht krijgen in, en het wegnemen van je persoonlijke blokkades.  Blokkades zijn denkpatronen, gevoelens of gedragingen die ons belemmeren optimaal te functioneren.  Hierdoor zit je als het ware vastgeroest in een patroon en heb je het gevoel niet vooruit te komen.

Tevens is het mogelijk dat er, onbewust, een bepaalde weerstand aanwezig is die je verhindert je gedrag positief te veranderen.  In een coaching traject gaan we hier ook dieper op in.